Home » България » Майката на починалата Даная: В „Пирогов“ не отчитат грешките си, директорът отказва да си подаде оставката

Майката на починалата Даная: В „Пирогов“ не отчитат грешките си, директорът отказва да си подаде оставката

Сподели новината

Лекарите от „Пирогов“, участвали в лечението на починалата Даная Кулева, не отчитат като грешки липсата на образно изследване при първото постъпване на момичето и консултирането от разстояние при втория прием в болницата. Това разказа за БНР майката Ани Стоянова след проведената вчера среща с медиците в кабинета на директора д-р Валентин Димитров.

За втори път родители се събраха в подкрепа на искането на майката за оставка на директора на спешната болница.

Според Ани Стоянова медиците са заявили, че биха действали по същия начин и с друго дете, което е в положението на Даная:

„Консултациите онлайн и от разстояние, според тях, са абсолютно в норма, те продължават да твърдят, че на дете с хематологично заболяване, с травма, с болка в главата и кървящ нос не трябва да се прави скенер, а само рентген“, каза Стоянова.

Майката продължава да настоява за оставката на директора д-р Валентин Димитров. Заявката на началници на клиники и отделения, че ще подадат колективна оставка при продължаващ натиск, Стоянова коментира така.

„Натискът, който се случва в „Пирогов“, не идва от мен, а от д-р Димитров. Хората са подложени на натиск, заплашвани са, за да застанат зад него, няма да подадат оставки“.

Протестите продължават и утре.

Междувременно от „Пирогов“ разпространиха становище на водещ ортопед от болницата. Според него протестите имат вредно въздействие върху болните хора, влизащи в лечебното заведение, както и върху персонала.

Проф. Диян Енчев моли директора да ги преустанови и да защити хората.

Поставете оценка:
4

Оценка 4 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар