in

Мая Манолова: Ако видим, че задкулисието наднича зад завесата, излизаме отново на площада

Ако видим, че задкулисието наднича зад завесата и се взимат решения в полза на олигархията, тогава отново излизаме на площада. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Мая Манолова от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“.

„Нашата цел не е да парцелиране на властта. Време е да се водят разговори не за хора, а за политики. Трябва да се направи почтено правителство, което да се занимава с неотложните  проблемите на обикновените български граждани. Ние сме заявили, че ще подкрепим кабинет, който ще се заеме с проблемите на хората. Преизчисляването на пенсиите би било много добро начало на следващото правителство“, обясни тя.

По думите й, хората очакват правителството да се заеме с най-неотложните проблеми – темата с доходите, неравенствата, преизчисляване на пенсиите, подкрепа на хората с увреждания, защита на гражданите срещу монополите, съдебна реформа, тъй като чувството за справедливост на гражданите е много тежко накърнено, трябва да знаеш телефона на премиера или да си икономически силен, за да си спокоен за делото, което имаш в съда.

Мая Манолова заяви, че здравната реформа също е важна, защото следваща вълна на COVID ще има, а здравната система е показала множество дефекти. Следващата власт я чака тежка работа, допълни тя.

„Ако се преизчислят пенсиите пенсионерите ще получават с около 30% повече пари. По-високи пенсии може да има за всички пенсионери, с изключение на тези, които са се пенсионирали през последните 2 години. Парадоксално е колко договори за милиарди левове са платени авансово, а за пенсиите няма пари. Хората живеят със 150 евро, говорим за еврозоната – това е обидно“, коментира още Манолова. Според техния разчет са нужни 2 млрд. и 100 млн. лева за преизчисление на пенсиите. До края на годината, за октомври и ноември, по думите й, трябват около 350 млн. лв., които са налични в държавната хазна.

„Съдебната реформа те първа ще бъде сложена на масата. По темата ще започнат консултации между всички парламентарни групи“, коментира още Манолова.

„Ние се виждахме с Тошко Йорданов. По време на предизборната кампания се виждахме в офисите си, тъй като имахме много още теми. Срещите обаче бяха на техническо ниво. Тогава заявихме, че разговорите трябва да се водят публично, честно и в Парламента. Те се съобразиха с това“, отбеляза тя.

„Целта ни е да отворим парламента за гражданите“, обобщи Мая Манолова.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

54277faa2 hamid hamid btv

Хамид Хамид за обвинението, че ДПС прелива гласове на ИТН: Видях Борисов да ходи без шапка. Слънчасал е

50f0a6a13 slujeben kabinet bgnes

Служебните министри отговарят на граждани на живо във Фейсбук. Първи е Кирил Петков