img

МВнР с ефективни стачни действия от 1 декември

/
/
/
7 Views

Символичните стачни действия в Министерството на външните работи (МВнР) преминават в ефективни от първи декември, съобщиха от Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба. Обявените миналия месец символични стачни действия в МВнР не доведоха до резултат, се казва още в съобщението, цитирано от БТА.

„Поради липсата на конструктивен, открит и ефективен диалог с ръководството на МВнР по поставените стачни искания, считано от 01.12.2022 г., стачните действия преминават в ефективни за служителите от Централно управление“, допълват от обединението.

БТА припомня, че исканията на служителите са за достойно заплащане, индексиране на командировъчните средства, както и преустановяване на практиката да се намалява основната заплата при заминаване в дългосрочна командировка. Миналия месец стачните действия коментира и заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев, който заяви, че със стачката на служителите на МВнР се отправя призив за достойно заплащане в системата.

В съобщението се казва още, че при продължаваща липса на резултат по стачните искания ще бъде допълнително организиран процесът по започване на ефективни стачни действия и в задграничните представителства на България.

В периода до първи декември ще се проведе едночасова ефективна предупредителна стачка в Централно управление на МВнР.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

Твоят коментар