Home » България » МВР: За изминалия ден 35 водачи са шофирали след употреба на алкохол, а шест под въздействието на наркотици

МВР: За изминалия ден 35 водачи са шофирали след употреба на алкохол, а шест под въздействието на наркотици

Сподели новината

За изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 15 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 20 – с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тестване, предаде БТА.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима водачи, двама са отказали тестване.

Общо 10 812 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 218 водачи и пътници. Съставени са 2672 фиша и 553 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Един човек е загинал, а 24 са ранени в 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха по-рано днес от МВР. В София са станали едно тежко и 12 леки пътни произшествия, при които е ранен един човек.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар