Home » България » Методи Андреев: Гешев да каже кои са 38-те държавни служители скрили банкови сметки и имоти в чужбина

Методи Андреев: Гешев да каже кои са 38-те държавни служители скрили банкови сметки и имоти в чужбина

Сподели новината

”Ако няма подписка, при всички положения главният прокурор няма да оповести имената на тези хора. Но в последните дни на много места започна да се говори за тези 38 човека”, каза пред БНР Методи Андреев, бивш шеф на Комисията по досиетата.

Той е инициатор на подписка с искане главният прокурор да оповести имената на 38-те държавни служители, които не са декларирали своите банкови сметки и имоти в чужбина. В основата на инициативата са „Групата за натиск“ и „Правосъдие за всеки“.


Андреев посочи, че в случая преобладаващ е общественият интерес. В предаването „12+3“ той допълни:


„Този списък е създаден в ДАНС, прокуратурата е адресат и тя е тази, която може да каже и на Сотир Цацаров (председател на КПКОНПИ – бел. ред.) – изпълни си закона, съобщи имената! Без да съобщава срещу кого има досъдебно производство“.


Според Методи Андреев на важни постове в България се издигат зависими от различни центрове лица, които се използват в лична и в политическа изгода.
България.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената