Home » България » Мехмед Юмер: Трябва да чуем г-н Карадайъ да каже какво е станало в ДПС

Мехмед Юмер: Трябва да чуем г-н Карадайъ да каже какво е станало в ДПС

Сподели новината

Трябва да чуем г-н Карадайъ да каже какво е станало. Неговото мълчание прави впечатление. Той все пак трябва да каже нещо, за да разберем по-добре какво се случва. Това каза пред БНР журналистът Мехмед Юмер. Според него по-скоро има „поискана оставка“. Той обърна внимание върху „проявата на по-близки отношения с високопоставени политици, управници от Анкара“.

Централният съвет на ДПС ще решава днес кога да се проведат общинските конференции преди националния форум за избор на нов лидер догодина. Очаква се да присъства Ахмед Доган.

Доган сигурно ще направи равносметка, рекапитулация на всичко, което е станало под лидерството на г-н Карадайъ, направи прогноза журналистът.

„В ДПС основният въпрос, който винаги е стоял, е въпросът за лидерството. Г-н Доган има своята история. Той е възприет от електората на ДПС за безспорния лидер. Винаги е въпрос кой ще го замени. Г-н Местан се оказа идеалният втори, но не успя да запълни това, което се очакваше от него като лидер. Г-н Доган си запази ореола, той си остава явно незаменимият лидер“, коментира Мехмед Юмер в предаването „Преди всички“. По думите му „явно още има какво да се желае от лидера, който ще заеме поста председател на ДПС“.

След избора на Местан от Кърджалийския регион Делиорманът се раздразни – въпросът беше дали ще бъде от севера или от юга. След това дойде г-н Карадайъ, някъде от средата. Сега е ред на севера. Защо да не бъде Филиз Хюсменова, посочи в анализа си журналистът.

Поставете оценка:
3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар