in

Мика Зайкова: Вече е сигурно, че аз ще открия 46-то Народно събрание

Вече е сигурно, че аз ще открия 46-то то Народно събрание, тъй като съм най-възрастната. Още не се съм си подготвила речта към колегите, но това, за което ще апелирам е разум и отговорност. Предизвикателство ще бъде не откриването на парламентарната сесия, а работата, която ни чака след това Очаквам отговорност от всички народни представители.

Това коментира пред actualno.com депутатът от „Има такъв народ“ Мика Зайкова.

Тя бе категорична, че правителство ще бъде съставено: „Няма да е лесно, но трябва. Изчакайте да влезем в парламента и нека да започнем стъпка, по стъпка. Трябва да има ново правителство и ще има. Длъжни сме да го направим. Изчакайте да видим какво ще се случи на брифинга днес“, добави тя.

Според Зайкова партиите ще стигнат до консенсус въпреки разминаванията в момента.

„Лично аз ще работя за това, което е записано в програмата на „Има такъв народ“. Обещах социална справедливост, доходи, ръст за пенсии, заплати и ще се боря за това“, добави тя.

„Очаквайте една много интересна пресконференция днес от “Има такъв народ“, заяви новоизбраният народен представител във връзка с обявената пресконференция днес в 13 часа, на която ще присъства част партийното ръководство. До нея се стигна след като вчера Слави Трифонов обяви, че оттегля кандидатурата за министър-председател на Николай Василев и обеща да ревизира правителството, което първоначално предложи. Василев също ще отговаря на журналистически въпроси днес. По-рано днес стана ясно, че и предложената за министър на културата Станислава Армутлиева се отказва от поста.

What do you think?

23 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

4ff5301f24e2bbec0610244d4eb62fb7 img 8876 compress72 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Радев: Свиквам НС на 21 юли, време е политиците да си свършат работата

Радев: Свиквам НС на 21 юли, време е политиците да си свършат работата

a863a916b ivan bakalov bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Иван Бакалов: ИТН трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет

Иван Бакалов: ИТН трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет