in

Мика Зайкова: Министър-председателят не може да бъде физкултурник или пожарникар

Експертът на ”Има такъв народ” Мика Зайкова повдигна завесата кой ще бъде премиер, когато партията на Слави Трифонов получи мандат за съставяне на правителство. Според нея Трифонов няма амбиция за политически пост.

,,Слави ще реши какво да прави. Не политическо лице трябва да застане начело на правителството. Трябва да застане човек от екипа, който ще изпълнява програмата, който има познания. Да, имам идея за това лице, но няма да ви кажа. Все пак аз съм от гражданската квота”, заяви Мика Зайкова в интервю за Нова телевизия.

На въпрос дали визира Ива Митева Зайкова отвърна, че министър-председателят не може да бъде физкултурник или пожарникар.

,,Когато ми предложиха да стана част от ,,Има такъв народ” – не ми беше никак смешно. Това си е сериозна работа. На моите години да се хванеш с политика си е чисто приключение. Но видях, че тези млади хора искат да направят нещо, и то да го направят честно. И тъй като работих с тях по програмата, първоначално се сепнах, но след това реших да отида при тях и да помогна”, каза Зайкова.

А защо Слави не се показва публично, а само чрез статуси във Фейсбук коментира експертът заяви, че е въпрос на характер и че няма намерения да управлява, нито пък да застана зад някоя политическа сила.

,,Аз не се виждам като министър. Моля ви се, времето ми отдавна е минало. Виждам се като човек, който може да помага на младите. Времето ми за кариера отдавна е минало”, заключи Мика Зайкова.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

702ef3370dcc4f45872bdbc1c1d4f1be - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Бойко Рашков: Главен прокурор е този, който командва Иван Гешев

Бойко Рашков: Главен прокурор е този, който командва Иван Гешев

26a5251c5 mira badjeva - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Мира Баджева: Демонтажът на наследството на Борисов няма да бъде лесен

Мира Баджева: Демонтажът на наследството на Борисов няма да бъде лесен