in

Мика Зайкова: Слави Трифонов няма да застава на политическа позиция

Няма държава без корупция, но тя трябва да е в поносими размери, казва Зайкова от гражданската квота на ИТН

Слави Трифонов не е експерт. Той е човек, който иска да промени нещо в България. Няма държава без корупция, но тя трябва да е в поносими размери. Страната трябва да тръгне по нов път“, каза Мика Зайкова от гражданската квота на „Има такъв народ“ пред Нова телевизия, цитирана от Антени.бг

Негово решение ще е, но мисля, че не е политическо лице и не трябва да застане като премиер, а това да е човек от екипа. Екипът е добър, има специалисти по всичко“, каза Зайкова. За редките появявания на лидера на „Има такъв народ“ пред медиите обясни, че това е въпрос на характер.

Зайкова, която откри работата на 45-ото Народно събрание като председател, заяви, че и трите нови партии – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ вдигат подкрепата си сред избирателите. За останалите участници в следващия парламент тя каза, че „който иска може да ни подкрепи, когато гласуваме закони, но не и да участва в правителството“.

По нейно мнение партията не се позиционира в левия политически спектър, защото не иска прогресивен данък, а плосък. Даде заявка да бъде въведен необлагаем минимум на доходите, а за младите семейства семейно подоходно облагане. За всяко дете ще се облекчава данъчната основа.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

65a21ed1f6e3eb48f961addacb0a8723 kyo 6823 01 compress86

Нинова: Къде бяха новите проекти, когато се изправихме срещу корупцията и Борисов?

zx860y484 3338660

Левон Хампарцумян: Рискът да се вдигнат цените след еврото е минимален