in

Мика Зайкова: 370 лева плюс 120 лева, благодаря, ставам богата

991 ratio mika zajkova

Ние не нарушаваме пенсионната система. И нека решим – 370 плюс добавка 120, благодаря, пенсионирана съм, ще ме направите богата. Трябва да решим и този въпрос, става въпрос за милиони, които министърът на финансите ще ви попита откъде да ги вземете. Това заяви Мика Зайкова в парламента.

Депутатът от „Има такива хора“ не се съгласи с мнението на Румен Гечев, че нарушават пенсионната система с предложението за увеличаване на минималната пенсия.

Умножавайки коефициента с 1,35 за всички, които имат действителен опит, и получавате 370 лева, не защо го измислихме. Не възразявам, както е решило пленарното заседание, но трябва да решим две неща – приемаме ли този принцип, за да стимулираме повече работата на хората, да имаме повече опит, да инвестираме повече работа и години и да увеличим техния коефициент, който трябва да има отдавна е увеличена. 1,35 е късен коефициент, трябваше да е 1,5, каза Зайкова.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

0000379547 article2

Явор Божанков, БСП: Не се страхуваме с кого ще ни „опаковате“ преди изборите – важно е, че подкрепихме увеличаването на доходите на възрастните хора

vlcsnap 2019 09 20 07h13m55s520 397498 810x0 1

Любомир Тулев: Не мисля, че системата за онлайн преброяване е била хакната