in

Минеков: Кошлуков е за оставка!

46d456bf3f5c448b84c0fe6238f2d3da

„Ще бъде нужно малко време, но всичко ще бъде проверено. Нещата не са само корупция. Бедата е, когато се краде, когато целта е да се открадне. Това носи щети, които не са само във финансов еквивалент. Това носи разруха“.

Това заяви в „Алтернативата“ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков навръх 24 май.

„Когато виждате пред очите си едно престъпление, когато крещите, че това е престъпление, това реваншизъм ли е или желаете правото. Престъпникът трябва да си получи заслуженото“, категоричен е той.

„Отразяването на празника е скандално. Имам чувството, че медиите продължават да работят по начина, по който са работели през предишните години на управление. Аз ще започна да задавам неудобни към медиите и СЕМ и ще го правя с удоволствие.

Ще искам проверки, включително за загадъчното заглушаване на БНР. Там имаше неща, които бяха прикрити. Националното радио и телевизия са част от системите за национална сигурност. Изключително е скандален случаят от събота, когато три от водещите телевизии прекъснаха програмата си заради някакъв си брифинг.

БНТ извършиха тежко нарушение и искам да се разбере дали е престъпление. Ще изпратя писмо до СЕМ и ще настоявам за отговори. Ако Кошлуков не ми отговори, ще настоявам за неговата оставка. А той вече си е за оставка“, допълни още културният министър.

Факти

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

768x432 2 1

Русия: Ролята на България във формирането на славянската писменост е неоспорима

thumb 768x0 DA

Десислава Атанасова призова за реакция срещу Русия от Радев и Янев