Home » България » Минеков организира национален митинг за една година от протестите

Минеков организира национален митинг за една година от протестите

Сподели новината

Министърът на културата в служебния кабинет проф. Велислав Минеков организира национален митинг по повод 1 година от началото на антиправителствените протести. В своя профил във фейсбук Минеков призова гражданите да отбележат този ден с нова акция пред президентството.

Ето какво посочва още културният министър:

„Измина една година, откакто стартираха протестите ни срещу мафията, която си имаше държава.116 дни, които събудиха гнева на българите във всяка точка на света.
12 месеца, в които неистовата ни мечта за нормалност изпълваше площадите и улиците из цяла България.


365 дни, в които продължаваше битката ни за връщане на държавността, нормалността и компетентността във всички сфери. Битка, подкрепена всички – от безработния, през завърналите се от чужбина успели и кадърни млади хора до президента на България.


8 760 часа, изпълнени с доказателства, че гражданското общество не е само куха фраза, а реалността, която заслужаваме – ние, децата ни и нашите внуци.


Нека се съберем на 9 юли от 18:30 часа пред Президентството, за да отпразнуваме съединението, което направи силата.


И да си припомним, че не трябва да губим нито секунда повече в компромиси – с държавата, с бъдещето и със съвестта си.“

Велислав Минеков

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената