Home » България » Министерството на отбраната: Започват разговори със спечелилия процедурата за доставка на трикоординатни радари за ВВС

Министерството на отбраната: Започват разговори със спечелилия процедурата за доставка на трикоординатни радари за ВВС

Сподели новината

Процедурата за придобиване на нови трикоординатни радари за Военновъздушните сили ще продължи с преговори между Министерството на отбраната и класирания на първо място участник – фирмата „Thales“ L.A.S. – Франция. Те ще започнат след предоставяне и одобрение от органите по сигурност на информацията на документите, изискващи се по Закона за защита на класифицираната информация, за провеждане на преговори за сключване на договор.

Съгласно условията по процедурата, в случай, че не бъде постигнато съгласие с класирания към момента на първо място участник, процедурата може да продължи с преговори с класирания на второ място участник.

Вчера министърът на отбраната Тодор Тагарев на пресконференция обяви, че е одобрил доклада на междуведомствената група за разглеждане, анализиране, оценка на подадените оферти и класиране на участниците в поръчката за реализацията на проекта. В хода на процедурата индикативната цена е намалена с 25%.

Разговорите ще са за придобиването на 7 (седем) нови трикоординатни радари. Изпълнението на проекта включва придобиване на комуникационни и криптографски устройства и интегриране на хардуерни и софтуерни продукти в системата за командване и управление на ВВС.

Поставете оценка:
3.9

Оценка 3.9 от 7 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар