in

Министър Гълъб Донев: Средната пенсия ще се увеличи с 64 лева

С актуализацията на бюджета абсолютно всички пенсионери в България ще получат увеличение на пенсиите средно с 12,5%, като средната пенсия ще нарастне с 64 лева. Минималната пенсия ще нарастне от 300 на 340 лева, максималната – 1500 лева, социалната пенсия за старост ще стане 170 лв., като като нарастването на най-ниските пенсии ще е с малко над 14 процента.

Това коментира в ефира на бТВ служебният министър Гълъб Донев.


Но всички пенсии ще получат минимум 12,5% допълнително, обясни той.

Въпреки тези усилия над 900 000 пенсионери пак ще останат под линията на бедността. Затова сега ще предложим тези хора, които въпреки увеличението, имат пенсии под 369 лева, да бъдат подпомогнати с допълнителни пари от Социално подпомагане, посочи той. Т.е. от идната година няма да има пенсионер под линията на бедност, която 413 лева, обеда министърът.

За следващия отоплитен сезон очакваме много повече кандидати за енергийни повече. Хората обедняват. 270 000 ще са тези, които по наши сметки ще кандидатстват за отопление през зимата, а до момента подадените заявления са около 100 000. Работи се, до 31 октомври се приемат заявленията за помощ. Искам само да кажа, че след като актуализираме сега пенсиите, едва 140 000 пенсионери излизат над линията на бедността, каза още той.

What do you think?

23 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

50dac46e4 evrodeputati gerb2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Борисовите евродепутати надигнаха вой до LIBE заради думите на Рашков

Борисовите евродепутати надигнаха вой до LIBE заради думите на Рашков

054a6c6cc hadjigenov - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Хаджигенов за сигнала срещу Гешев: Бойко Рашков е намерил прокурор с топки

Хаджигенов за сигнала срещу Гешев: Бойко Рашков е намерил прокурор с топки