in

Министър Рашков: МВР няма вина за уродливото явление „купуване на вот“

На всички е известно, че на предходните избори, а и преди това е констатирано купуване на вот – затова уродливо явление в нашия обществено-политически живот МВР няма вина. Ако има случаи, в които е опитвано да се съдейства на това – аз бих ги нарекъл инцидентни и ние ще вземем мерки. Една част от промените в службите са и по тези причини. Това заяви по време на отчета си вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков.

Сега той се надява на честни избори за всички български граждани. „Всички знаем, че една от задачите на служебното правителство е тази – всеки глас на български гражданин да бъде отчетен така, както е подаден, а не както някой иска да го манипулира и да изкриви картината на политическата обстановка в нашата страна“, добави Рашков.

„Преди изборите на 4 април в МВР са осъществени няколко разследвания за покупко-продажба на гласове, като забележете, не са разкрити престъпления от управляващата партия, имаме дела за покупко-продажба на гласове от други партии. И нещо любопитно – в една служба от МВР, в която извършваме внимателна проверка, открити са лозунги от ПП ГЕРБ и на професионална лексика се установи, че на техните компютри нямат думите ГЕРБ, ДПС и буквите Б.Б. Аз лично се съмнявам дали подобна служба в МВР би работила коректно, по закон срещу политически престъпления, свързани с гражданите“, каза още Рашков.

Той изтъкна, че една от приоритетните задачи в МВР е предприемане на всички организационни мерки, които да гарантират провеждането на честни избори на 11 юли. „Аз като вицепремиер съм определен за носител на отговорността по тази линия, създали сме щаб, който се ръководи от главния секретар на МВР и в страната са създадени подобни структури и те ще си взаимодействат. Ще осигурим охраната на машините и бюлетините, планира се и численият състав на охранителните служби“, увери министър Рашков.

По думите му към 11 юни са получени общо 9 сигнала свързани с изборни престъпления, няма образувани досъдебни дела по тази линия.

Бойко Рашков бе категоричен, че чистка в състава на МВР не е извършена.

„Почистване сега не е извършвано. Броят се на пръстите на едната ръка тези, които са освободени – единият от тях е главният секретар на МВР. Онова, което се случи миналата година под колоните на Министерски съвет, не можеше да има други последици, освен неговото освобождаване“, категоричен бе той. По думите му всички останали ръководни лица са запазени, освен тези, които не са пожелали да напуснат. Други са преназначени и са на работа със същата длъжност и същата заплата.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

1566606867 rayna 1

Бившият на Райна: Тя ме изтезаваше в леглото!

9ca4b6a74 karakachanov bgnes

Съпругата на майор Терзиев: Г-н Каракачанов, Вие сте точно толкова патриот, колкото цялото управление последните 10 години