Home » България » Миролюба Бенатова: Оттегли ли се Пеевски, правителството пада

Миролюба Бенатова: Оттегли ли се Пеевски, правителството пада

„Със или без репликата на премиера Николай Денков браншът е готов да протестира. Репликата дава допълнителна легитимация и още една точка за този голям, влиятелен и небеден бранш“.

Това каза пред БНР журналистът Миролюба Бенатова.

Според нея и днес важи условието „или избираме Пеевски, или правителството пада“, формулирано от Сергей Станишев през 2013 година, „макар че сега всичко е по-очевидно и легитимно“.

„Написах преди дни „оттегли ли се Пеевски, правителството пада“. Той днес не е символ на задкулисието. Постоянно комуникира с медиите, отговаря от името на ДПС, всеки ден е на работа. Отговаря на въпроси, променя си позицията. Успешно успя да убеди политическите си противници – че всеки има право на промяна и че той се е променил. Дали е реална промяната, ще видим“, допълни тя в предаването „Политически НЕкоректно“.

Във връзка с Васил Божков тя заяви, че по време на свиканата от него пресконференция е бил лаконичен за Делян Пеевски:

„Винаги се отлага неговата атака спрямо Пеевски… Важно е да се има предвид, че Божков е давал да се разбере, че Пеевски не е имал отношение към нишката на рекет и корупция, която експонира – че е дал пари на Владислав Горанов. А сега тази нишка отново се преекспонира. Можем да спекулираме дали Божков и Пеевски нямат общ интерес. От една страна, те са еднакво уязвени от списъка „Магнитски“, а от друга – между Пеевски и Бойко Борисов, ако е съществувала, тя е била винаги на база на интереси и взаимно страхуване, не на естествена близост. Подозирам спекулация, че Пеевски отново би могъл да се опита да отстрани Борисов, веднъж го е правил – през 2013 година, и в този случай да има отново Божков като невидим съюзник“.

По думите ѝ форматирането на новата антикорупционната комисия я бламира още в самото ѝ начало.

Поставете оценка:
3.9

Оценка 3.9 от 8 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар