Home » България » Митичният контрабандист Паскал, който вдигна на крак ДАНС, карал ферарито на Слави

Митичният контрабандист Паскал, който вдигна на крак ДАНС, карал ферарито на Слави

Сподели новината

Разработка на канал за контрабандни цигари и парфюми на митичния контрабанден бос Паскал е довел до днешната акция на ДАНС, по време на която бяха арестувани шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова и нейният заместник Людмил Маринов, съобщи „Марица“ като се позовава на свои източници.

Освен в София, родното ФБР е извършило проверки в жилищата на бивши митничари в Свиленград и в Лесово.

За организатор на контрабандата се спряга Николай Николов – Паскал, който е роден на през 1961 г. в Димитровград.

Според стари полицаи и служители в някогашната Национална служба за сигурност, Паскал създал организация, надминала по мащаб бизнеса на разстреляните преди години Константин Димитров – Косьо Самоковеца, и Иван Тодоров – Доктора. „С втория от изброените Николай е градски. той е по-възрастен от Доктора с 3 г. и в началото на 90-те години на миналия век бяха съдружници, но после се разделиха“, твърди дългогодишен антимафиот.

За 63-годишния Паскал се твърди, че вече над 30 г. държи контрабанден канал за цигари от Турция и Гърция през пунктовете „Капитан Андреево“ и „Капитан Петко Войвода“.

Дългогодишни полицаи твърдят още, че Николай Николов е бил и в момента е човек на службите ни за сигурност, като преди десетина години се заговори, че е и сътрудник на американската Агенция за борба с наркотиците – DEA.

Според оперативна информация Паскал е бил съдружник в сянка на застреляния през 1998 г. пред дома си в пловдивския кв. „Кючук Париж“ бос на „Клуб 777“ Петър Петров-Патерицата. Двамата въртели най-големия контрабанден канал за незаконни цигари от Турция. Контрабандата обаче влизала у нас от Гърция през граничния пункт „Ново село“ (сега „Капитан Петко Войвода“ – б.р.).

И в момента никой не е наясно къде точно се намира Николов, предполага се, че е ту в Турция, ту в Гърция. Любимо място му бил комплекс „Оушън вю бийч хотел“, близо до Кавала.

Николай Паскала е известен със страстта си по бързи спортни автомобили. Преди няколко години той сядаше зад волана на черно „Порше Карера GT“ на стойност 250 000 лева. Пак в черен цвят беше и „Ферари“ F430, което босът по-късно продаде на местен бизнесмен. Твърди се, че червеното ферари, което Слави Трифонов подари на победителя от конкурса „Пей с мен“ също е купено от Паскал.

Семейството на Николов живее в Италия, синът му е състезател по картинг, втората му съпруга е бивша циркова актриса. „Паскал е много предпазлив, обграден е верни и проверени хора“, коментират източници на „Марица“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар