Home » България » Младежи от България и Република Северна Македония обсъждат ролята на НАТО

Младежи от България и Република Северна Македония обсъждат ролята на НАТО

Сподели новината

Конференция на тема „Ролята на НАТО за справяне с предизвикателствата в динамичната среда на сигурност“ ще се проведе в Централния военен клуб в столицата, съобщиха организаторите от Софийския форум за сигурност.

В конференцията от 9:00 часа ще участват младежи от България и Република Северна Македония, като програмата включва лекции и дискусии с експерти по сигурността и международните отношения, дипломати, представители на български държавни институции.

Европа, както и регионът на Западните Балкани са изправени пред многобройни рискове за сигурността и отбраната, за справяне с които са необходими общите усилия на всички демократични държави. От ключово значение е ангажираността на НАТО и ЕС и тяхното единство. България и Северна Македония, като страни-членки на НАТО, са гарантирали изпълнението на клаузата на взаимна отбрана по член 5 от Вашингтонския договор. Това предполага развитие на добри двустранни отношения и висока степен на доверие, посочиха от форума за сигурност.

Младите хора от България и Северна Македония ще дискутират какви са рисковете и предизвикателствата пред сигурността и какво НАТО, ЕС и отделните държави следва да предприемат, за да се справят с тях.

На 2 декември за първи път Министерството на външните работи (МВнР) отвари вратите си за студенти. Често казваме, че инвестицията в младите хора е инвестиция в бъдещето. Аз смятам, че инвестицията в младите хора е инвестиция в настоящето, каза на младите хора вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Имаме нужда от вашите идеи, енергия, критично мислене, визия за настоящето и бъдещето, добави тя.

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар