Home » България » Над 12 000 военни в грандиозния парад в Москва, Путин: Този празник е свещен!

Над 12 000 военни в грандиозния парад в Москва, Путин: Този празник е свещен!

Москва отбеляза Деня на победата над нацизма с внушителен военен парад, в който участваха близо 12 хиляди военни. Демонстрирани бяха и едни от най-новите военни машини в руската армия.

В тържествен марш през Червения площад преминаха 12 500 военнослужещи и 190 единици военна техника.

Президентът Владимир Путин наблюдаваше парада в компанията на ветерани от Втората световна война. В речта си той подчерта решаващата роля на руския народ за победата над хитлерофашизма. И нарече празника свещен за Русия.

„Той е наш по право на родство с тези, които са побеждавали, разбивали, смазвали нацизма, наш е по право на наследници от поколението победители. Поколение, което почитаме и се гордеем с него“, заяви руският държавен глава.

Тазгодишният парад се случва в момент на изострени отношения между Русия и Запада, заради шпионските скандали и напрежението край границите на Украйна. Пред военните и гражданите, президентът Путин не пропусна да подчертае, че страната ще защитава твърдо интересите си.

„Русия последователно защитава международното право. В същото време ние твърдо ще защитаваме националните си интереси, за да осигурим безопасността на нашия народ“, допълни той.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената