in

Над 12 000 военни в грандиозния парад в Москва, Путин: Този празник е свещен!

0000489574 lifestyle

Москва отбеляза Деня на победата над нацизма с внушителен военен парад, в който участваха близо 12 хиляди военни. Демонстрирани бяха и едни от най-новите военни машини в руската армия.

В тържествен марш през Червения площад преминаха 12 500 военнослужещи и 190 единици военна техника.

Президентът Владимир Путин наблюдаваше парада в компанията на ветерани от Втората световна война. В речта си той подчерта решаващата роля на руския народ за победата над хитлерофашизма. И нарече празника свещен за Русия.

„Той е наш по право на родство с тези, които са побеждавали, разбивали, смазвали нацизма, наш е по право на наследници от поколението победители. Поколение, което почитаме и се гордеем с него“, заяви руският държавен глава.

Тазгодишният парад се случва в момент на изострени отношения между Русия и Запада, заради шпионските скандали и напрежението край границите на Украйна. Пред военните и гражданите, президентът Путин не пропусна да подчертае, че страната ще защитава твърдо интересите си.

„Русия последователно защитава международното право. В същото време ние твърдо ще защитаваме националните си интереси, за да осигурим безопасността на нашия народ“, допълни той.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

volgin itn veche pobedi gerb 1

Волгин: ИТН вече победи ГЕРБ

9aef87d912ef4e01cf7731679d7679c0 XL

Патриотите започват преговори за общо явяване на новия вот