in ,

Недружелюбна огнена мощ: БСП пита дали Радев подкрепя партията на Петков

7dabc25303a4b4205f57f9d624f396df 700

Изявлението на премиера Стефан Янев вчера, че ще подкрепи партията на Кирил Петков, предизвика разумно недоволство в БСП. Президентът е на преден план. БСП номинира Румен Радев преди 5 години и смята, че е свой, но служебните министри, който назначи, днес подготвят партия.

Социалистическият лидер и парламентарист Георги Свиленски заяви: „С изявлението на премиера Янев става ясно, че политическите планове на Кирил Петков и министър Асен Василев са в процес на подготовка. Позицията на президента Радев тук е много интересна, защото премиерът и двамата министри имат е назначен да подкрепя този проект и действията на премиера, той каза, че ще гласува за него?

Чухме за него преди няколко дни Благодаря на българските социалисти за подкрепата и работата за него. Не вярвайте, че премиерът е доволен с българските социалисти “. Свиленски направи изявление пред телевизия на БСП. И за да покаже, че е изразил общи чувства, новинарският център на партията разпространи думите му. Свиленски добави, че в миналото са били реализирани много политически проекти-някои зад БСП, други по протежение на БСП, но без успех.

Неговият колега Стоян Мирчев също откри огън по (ООН). „Важно е президентът да изкаже отношението си към тази партия преди президентските избори, за да го чуят и нашите членове. Това ще бъде правилното отношение към всички хора от БСП, които избират първия му мандат. Президентът и служебният премиер министърът трябва да бъдат надпартийни “, каза Мирчев пред Нова телевизия. „Новият политически проект около президента, служебното правителство и министрите е в по-късните етапи на изграждане. След като самият Стефан Янев изрази своята подкрепа-без разрешението на Румен Радев, Стефан Янев не киха.“ Това каза политолога Калоян Методиев, който е и бивш шеф на президентския кабинет каза пред bTV.

„Вижда се, че те са в напреднал стадий на партийно изграждане. Дори Христо Иванов е казал, че ще подкрепя проекти около Кирил Петков и Асен Василев“, добави експертът. Политолозите са убедени, че евентуалният политически план, обсъден по този начин, определено ще се превърне в реалност, защото премиерът Стефан Янев заяви пред Нова телевизия при двамата министри Петков и Василев.Той ще го подкрепи им политическия им план.

Според Методиев структурата на Партията на бъдещето е изградена от хора от Демократична България и БСП. „Лесно е да направите политически проект, когато сте на власт. Той добави, че новата партия вероятно ще преодолее препятствията на предстоящите парламентарни избори, особено от избирателите на БСП и“ Демократична България „.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

4abac88d0 kiril petkov23

Кирил Петков: Ако премахнем риска от „корупция“ в България, инвестицията ще бъде огромна

3695be708929060ac13baa83af769663 1

Иван Ченчев: загубено ценно време пропиляха последните два парламента