Home » България » Нейнски: Вече сме във война с Русия
d0bdd0b5d0b9d0bdd181d0bad0b8 d0b2d0b5d187d0b5 d181d0bcd0b5 d0b2d18ad0b2 d0b2d0bed0b9d0bdd0b0 d181 d180d183d181d0b8d18f - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Нейнски: Вече сме във война с Русия

Нейнски: Вече сме във война с Русия

Позитивна развръзка от преговорите между Москва и Киев е малко вероятна, смята тя
Демократичният свят се освободи от илюзиите си по отношение на Русия. Това каза за “Твоят ден” по NovaNews бившият външен министър Надежда Нейнски. По думите ѝ България и Европа вече са във война с Русия, която има икономически, политически и хибридни измерения.

„За Русия се считаше, че може да се реформира и да тръгне по пътя на демокрацията. Освен от илюзиите, налагайки санкции, светът започна и борба с клептокрацията, израз на която е режимът на Путин”, обясни тя.

Нейнски добави, че атаката на Русия е срещу украинската идентичност, позитивна развръзка от преговорите е малко вероятна.

„Всички подхождат много предпазливо към поредните преговори. Всичко на този етап е само в сферата на предположенията. Всички очакваме развръзката, но съм скептична за изхода от преговорите. Русия отрича правото на Украйна да съществува, тя атакува нейната идентичност. Денацификацията и демилитаризацията са точно това- отричане на идентичността ѝ. От подобни заявки е трудно да повярваме, че ще има смислени преговори и резултати. Важно е да видим какви гаранции ще получи Украйна за своя суверенитет”, добави тя.
Бившият дипломат изрази и притеснение относно новия законопроект, внесен в руския парламент.

„Той предвижда всеки, който говори руски език да се счита за сънародник на Русия. Това дава законово основание почти всяка държава да се счита за мишена за инвазия. Никоя страна не е изключена, включително и България, а най-застрашени на първо време са Балтийските държави”, уточни Нейнски.

По думите ѝ международната общност трябва да бъде много по-внимателна и предпазлива. Надежда Нейнски изключи възможността Китай да заеме по-ясна и категорична позиция.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-03-30

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Слънчева сряда, по-хладно по Черноморието

Днес ще преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове в западната половина от ...