Home » България » Ненчев: Митрофанова умишлено цели нагнетяване на обстановката у нас. Тонът е недопустим
d0bdd0b5d0bdd187d0b5d0b2 d0bcd0b8d182d180d0bed184d0b0d0bdd0bed0b2d0b0 d183d0bcd0b8d188d0bbd0b5d0bdd0be d186d0b5d0bbd0b8 d0bdd0b0d0b3 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Ненчев: Митрофанова умишлено цели нагнетяване на обстановката у нас. Тонът е недопустим

Ненчев: Митрофанова умишлено цели нагнетяване на обстановката у нас. Тонът е недопустим

Няма път към преговори, трябва да се търсят варианти за сваляне на Путин от власт. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NovaNews бившият военен министър Николай Ненчев.

„Украинският президент също е скептичен за преговорите и не допуска бързо да се стигне до решение на конфликта. Смята, че последните обещания от страна на Путин са някакъв флирт, който има за цел време за прегрупиране. Това е естествена реакция, на няколко пъти Русия твърдеше едно, а вършеше друго. Очаквам задълбочаване на конфликта и търсенето на възможности за отстраняването на Путин от власт.

Ненчев е категоричен, че позицията на българските управляващи по отношение на Украйна е колеблива и непоследователна. „Министърът на отбраната отхвърли призива ни да се окаже военна помощ на Украйна. Притеснителна е и колебливата позиция на Петков. Трябва да се търси силно евроатлантическо мнозинство в НС. Бях обезпокоен и от призивите на президента от последните седмици, с които той сякаш определяше дневния ред. Той също изказа противоречива позиция по отношение на Украйна”, уточни бившият военен министър.
Той обърна внимание и на изказванията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че България ще бъде защитавана като съюзник на НАТО. Ненчев обясни, че намира това препотвърждаване на ангажиментите на Алианса за притеснително.

Николай Ненчев е категоричен, че трябваше да се вземе и много по-категорична позиция срещу руския посланик у нас.

„Митрофанова умишлено цели нагнетяване на обстановката у нас. Тонът е недопустим”, добави още той.

Поставете оценка:

2.8

Оценка 2.8 от 9 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-03-30

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Джамбазки: Ако РМС промени тази вечер конституцията си, утре започва преговори с ЕС

Предполагам, че министър-председателят ще продължи да търси начини да заобиколи българската позиция и по този ...