Home » България » Необходим е поне месец за ремонт на един танк
d0bdd0b5d0bed0b1d185d0bed0b4d0b8d0bc d0b5 d0bfd0bed0bdd0b5 d0bcd0b5d181d0b5d186 d0b7d0b0 d180d0b5d0bcd0bed0bdd182 d0bdd0b0 d0b5d0b4d0b8 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Необходим е поне месец за ремонт на един танк

Необходим е поне месец за ремонт на един танк

Минималният период за ремонт на един танк е месец – месец и половина. Това заяви в интервю за предаването “Неделя 150” на програма “Хоризонт” Тодор Воденов, председател на Националния синдикат “Отбрана”:

“Никога танковете не идват един по един. Има поточни линии, по които се работи. Украинците си имат техни резервни части, не бива да се заблуждаваме. Необходимо е да се знае, че ние също разполагаме със стратегически резерв. Този стратегически резерв би могъл да бъде използван. Ние можем да ремонтираме украинската техника, доказали сме способностите си още от времето на Варшавския договор”.

“На 15 март имахме заседание в един от нашите заводи на холдинга, там беше и заместник-министър Петков. Попитахме го пряко дали сме обявени от Русия за вражеска държава, той каза, че няма официална информация. Ние ахнахме, но продължихме да работим заедно. След това ни беше казано, че е необходимо всичките действия, свързани с дейността на заводите, да минават едва ли не през разрешението на руската държава. Колегите, които са от страната на работодателите, казаха, че ще работят и с украинците и това беше посрещнато с едно неодобрение от страна на политическото ръководство”, коментира още Тодор Воденов.

Председателят на Националния синдикат “Отбрана” обясни, че не получават разбиране от страна на ръководните кадри в страната, че българската военна техника трябва да бъде ремонтирана и модернизирана:

“Държавата може да организира ресурс, освен тези 1000 души, които работят в холдинг “Терем“, могат да се намерят специалисти, които имаме на разположение – да работят в холдинга, да извършат тези дейности, да си получат възнагражденията и когато след това тази кампания приключи, да бъдат освободени след време.

През последните няколко години доста писма сме написали до ръководните кадри в страната – на въоръжените сили, на Министерски съвет, до президентството, че холдинг “Терем“ е необходим, че трябва да бъде модернизирана техниката, че армията разполага с доста стара техника, но не ни беше обърнато никакво внимание. По-миналата година имахме среща с генералитета след “голямо боричкане“ и пак не получихме разбиране, че техниката трябва да бъде ремонтирана и модернизирана”.

“Необходимо е да има държавна политика в областта на набиране на кадри, които да бъдат назначени на работа чрез Министерството на труда и социалната политика, защото в Търговище работят малко над 220 души и за да могат да се извършват съвсем навременни ремонти е необходимо да бъдат назначени хора, да работят поточните линии, да може да се работи на пълни обороти, както казваха през времето на комунизма”, добави още Воденов.

“Напълно възможно е българска военна продукция да бъде в Украйна, но според мен е съвсем излишен шум да снимаме как се товарят самолетите”, каза пред БНР инж. Петьо Милков, директор на завода за радари “Черно море” във Варна:

“Все пак това са и конфиденциални сделки. Не виждам за какво толкова се шуми”.

Директорът на завода за радари “Черно море” във Варна коментира още, че не бива да делим предприятията на частни и държавни.

По думите му това са български предприятия, които работят в България според нашите закони, тук плащат данъци, и заяви, че за него няма разлика.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-08

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Ман Сити грабна титла в Англия след луд обрат, сълзите са за Ливърпул

Снимка: БГНЕС/ЕПА Манчестър Сити е новият шампион на Англия, след като в последния кръг мина ...