in

Нечувано! Йордан Цонев пита Кирил Петков за кредитите на Пеевски от ББР

ac837735f iordan conev

Най-върлият защитник на Делян Пеевски – депутатът Йордан Цонев от ДПС отправи изненадващ въпрос към икономическия министър Кирил Петков по време на изслушването му в пленарна зала. Цонев попита имал ли е бившият депутат от Движението за права и свободи кредити от Българската банка за развитие. Сиреч – стоят ли доказателства зад думите на Петков.

“Директният отговор е – не е имал като физическо лице. Това е факт. Въпросът е, че банката не е търсена истинските икономически свързаности. Поглеждали са Търговския регистър и ако няма очевидна връзка, няма повече коментар. Пеевски не е бил мажоритарен собственик в нито една от компаниите. Има някои, които изследваме и те не са само на база на господин Пеевски. Знаем, че в момента “Магнитски” е голям въпрос и имаме риск за ББР по този акт”, обясни икономическият министър. 

Проверяват се много внимателно някои компании. Петков цитира само някои от имената – “Благоевград БТ”, “Маркетинг инвестмънтс” АД.

ФрогНюз припомня, че при избухването на скандалите с отпуснатите многомилионни кредити на шепа фирми от Българската банка за развитие, Йордан Цонев излезе с голи гърди да брани доброто име на Пеевски и още тогава започна да пита – къде била директната връзка.

“Не искам да вкарвам спекулации. Разпоредил съм внимателно обследване на истинските икономически взаимовръзки. В някои видяхме – да, господин Румен Гайтански не е взел кредити нито физически, нито юридически. Но го е направил неговият адвокат. Една истинска работа на рисковия отдел е не да гледа Търговският регистър, което може да направи всеки и както е направено, а да изследва истинските икономически взаимовръзки”, категоричен бе министър Петков.

Фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

4bfc59bd0 bojko borisov

Валентин Атанасов: Написах любовно писмо до Борисов и бях блокиран за 30 дни точно покрай изборите.

20210729 170641

Видео/Вчера огромна група морска армада предвождана от UK 🇬🇧 air craft carrier са навлезли във Южно Китайско море .