in

Николай Милчев: За Луна ще гласуват тези, за които бирата и кебапчетата са смисъл, цел и упование

ЛУНА ПРЕЗИДЕНТ

Кандидатурата на Луна (госпожица Луна Йорданова) за президент на Републиката изобщо не е само шоу и само реклама. То е най-естественият завършек на процесите в нашия политически живот.


Фактът, че десетилетия успяваме да понесем присъствието в политиката на фигури от дружината на Бай Ганьо, няма начин да не доведе до появата на Луна. А последните месеци си бяха като пътеводна звезда за изгряването на Луна.
Сещате ли се къде на панаирите се събира най-много народ и къде на народа му е най-хубаво? В бирариите, разбира се. Там, където пее певица на живо и там, където екзалтирани присъстващи пият вино и ракия от обувката на певицата. Там е душата на панаира.


Бирарията с нейния театър сега се повтаря. И всички, които се правят на много учени и знаещи, на много интелектуални и много гяволи в изборите, ще останат изненадани. Луна най-вероятно няма да получи много гласове, но за нея в сърцата и в стомасите си ще са гласували хиляди и хиляди. За Луна ще гласуват тези, за които бирата и кебапчетата са смисъл, цел и упование.
Не упреквам никого, нито се правя на кой знае какво. Такива са годините – заплашителни и притеснителни, със заключвания и отпускания, и човек какво да прави – току се хване за кебапчето и бирата, ако може. Да се чудиш ден ли е, нощ ли е, ама май повече е нощ. И на фона на тази проточила се нощ защо Луна да не е утешение?
Все слушам напоследък, че ако се изправели един срещу друг господата Радев и Борисов, това щяло да е сблъсък между титани. Айде по-полека. Да виждате в тези двама мъже герои от гръцката митология? Аз лично – не съвсем. Дори генералските им пагони трудно ще ги качат на Олимп. Но някак си е по-друго, като кажеш: „Сблъсък на титаните“.


В появата на Луна обаче виждам звучен шамар по лицата на вманиачени и порозовели от уиски и философстване вечни хрантутници с папионки и претенции. И с несменяеми чиновнически постове.
В лицето на Луна виждам фазите на Луната и всичко, което предизвикват тези фази.
А и може ли да забрави човек оная песен на Оркестъра за сватби и погребения на Горан Брегович: „Месечина, месечина, йоо-ой, йоо-ой“?

Николай Милчев, фейсбук

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

991 ratio bojko borisov 1 e1637245080909 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Татяна Кристи: Външният вид на борисов от ден на ден е по-плашещ

Татяна Кристи: Външният вид на борисов от ден на ден е по-плашещ

d886c55abe4210f52b71393e68444206 e1637244940692 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Тома Биков: Радев губи, ГЕРБ бие за парламент и излизаме от кризата

Тома Биков: Радев губи, ГЕРБ бие за парламент и излизаме от кризата