Home » България » Нинова: Къде бяха новите проекти, когато се изправихме срещу корупцията и Борисов?

Нинова: Къде бяха новите проекти, когато се изправихме срещу корупцията и Борисов?

Сподели новината

Тук сме, за да почетем героите и предците ни – Хаджи Димитър и четниците му, на антифашистите от Габровско-Севлиевския отряд, на Димитър Благоев-Дядото и неговите съмишленици, които положиха началото на връх Бузлуджа преди 130г. 130 години борби, ставане и падане, грешки и възход, но винаги със стремеж към по-доброто бъдеще на България. И когато са умирали с песен на уста, и когато са построили с ръцете и ума си съвременна България, нашите предци са водени само от едно – от любовта към Отечеството. Поклон пред тяхното дело. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Много от мечтите им останаха мираж. Чистата и свята република се оказа  поробена от свои държава. В правовата и социална България цари беззаконие и нищета. Суверенната и независима България се превърна в разграден двор на чужди интереси. Преди 4 години тук си дадохме дума, че тръгваме на борба с този модел и удържахме на тази дума. 4 години се борихме на 4 фронта – срещу задкулисието в партията, в държавата, срещу тяхната мощна пропагандна сила и срещу външните сили, които ни натискаха да променим същността си. Издържахме, не се предадохме и не се продадохме благодарение на вас. Поклон на вашите почтеност, морал и чистота, вяра и сила. Промяната започна от нас – започна преди 4 години, продължи на 4 април, продължава и в действията на служебния кабинет. Но тепърва предстои нейното продължение. Промяната започна от нас и е наш дълг да я завършим„, допълни тя.

„Напоследък някой се опитва да злоупотребява с нашите усилия и да ни нарича статукво. Няма да го позволим. Къде бяха новите проекти, когато българските социалисти ни преследваха, уволняваха и гонеха, само защото мислихме различно и сме социалисти. Къде бяха, когато от трибуната на българския парламент ни пращаха в Сибир. Когато бяхме при хората в Странджа, а ни обвиняваха, че сме заплаха за националната сигурност и ни водеха в полиция и прокуратура. Къде бяха, когато само ние се изправихме срещу корупцията и Бойко Борисов изправи строителните машини срещу нас в протест срещу опозицията. Протест срещу опозицията„, отсече Нинова. 

„4 години те мълчаха или се подмазваха на самодържеца. Затова няма да позволим да се подменя истината за нашата последователност, усилия и принципност като опозиция и алтернатива. Изострете сетивата си, отворите душите си, очите и ушите си. Да, моделът ГЕРБ и Борисов е разклатен, но не си е отишъл. Нека направим връщането му невъзможно. Нека не позволим промяната да стане подмяна. Крачка ни  дели от промяната до подмяната. Нека не позволяваме старите кукловод да се оттеглят в сенки временно и да ни предложат уж нов проект на стария модел. Ние искаме истинска промяна и не ви я предлагаме като концерт на чалга или патриотични песни. Предлагаме ви я като план за бъдещето на България. Защото знаем какво трябва да направим. Можем да го направим. Защото искаме правова държава, в която всички са равни пред закона, а не богатите по-равни от бедните. Искаме справедливост за извършени престъпления. Искаме социална държава. Искаме да имаме български народ и да не изчезне в демографската катастрофа. Достойни заплати и пенсии. Този народ да е здрав. Да диша чист въздух, да яде чиста храна и да ходи по българската земя, която да ни храни. Това е нашият план за България. И най-вече – да се преборим с бедността и нищетата“, добави лидерът на партията.

„Както и да се съпротивляват, преизчисляване на пенсиите ще има, ако ще и да е условие за създаване на кабинет. И да не ви заблуждават, че няма пари – крадоха 10 милиарда годишно, а пенсиите струват милиард и половина. Ще има Закон за възрастните хора, защото заслужават достойни старини. Имате право на социален живот и социална активност. Ще има 9 процента ДДС на лекарствата, защото не може да делите стотинките между хляба и здравето. Бъдещето е пред вас. Каквото и да правим, ако няма народ, за когото да го правим, няма никакъв смисъл.Затова за вас ще има необлагаем минимум 500 лв за доходите ви за всяко дете.  Майчинството през втората година ще бъде 10 минимални работни заплати. Ще има безплатни детски градини и ясли за децата ви. Безплатни учебници и лекарства за децата, помощ на майките-студентки, за да могат да учат и отглеждат спокойно бъдещото поколение“, коментира още Корнелия Нинова.

„Искаме и нашият народ да бъде здрав. Болниците няма да бъдат търговски дружества, каквото и да струва това като усилие. Ще ни убеждават, че това е невъзможно. Не искаме нищо друго освен Конституцията да се изпълнява – в нея пише, че всеки български гражданин има право на безплатно здравеопазване. Това искаме за българския народ. Пак там пише, че средното, основното и висшето образование в държавните, общински училища и университети е безплатно. Затова искаме достъп до безплатно образование. Искаме по един учебник за един клас за един предмет в цялата страна и в него да пише истината за България. Да пише истината за нашата култура, ценности, традиции, за силата на българската духовност. Искаме 1 % от БВП да бъде за култура. Нека да отдадем уважението си към хората, които в най-трудните години поддържат нашите дух и ценности – читалища, библиотеки, хроа на изкуството“, подчерта тя.

Вярвам, че ще запазим децата си момчета и момичета, а не нещо трето. И че няма да бъдем родител 1 и родител 2, а все още майки и бащи на бъдещето на България. Нека бъдем европейци, но не втора ръка, а равностойни на всички европейски народи – такива, каквито сме и каквото заръча да бъдем Васил Левски. Изстраданата ни промяна ще бъде заслужена победа на 11 юли с номер 4 и БСП за България. Днес не сме сами в този път. Във време на омраза и раздяла, на агресия, на време, в което политиците използват принципа  „разделяй и владей“, за да останат власт, ние се обединихме в новото голямо ляво обединение вече от 18 партии. Нека заедно, още по-силни, зад общ идеал и  кауза, да вървим към победата. Дано да започме още в неделя, в Благоевград. Нека пожелаем на другарите ни в Благоевград победа. Промяната на вашия живот е във вашите ръце и в нашите възможности. На едно възрожденско читалище, на входа, стои надпи: „Помогни ми да те возвися“. Нека да си подадем ръка, заедно да възвисим България, да я изведем на пътя на добруването на българския народ. Нека заедно да довършим промяна докрай. Нека да има сигурност в нея и тя да бъде с грижа за всеки един от вас“, завърши председателят на БСП.

Bulgaria on air

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената