Home » България » Нинова: Слави сам да каже на пенсионерите, че вдигането на пенсиите е популизъм

Нинова: Слави сам да каже на пенсионерите, че вдигането на пенсиите е популизъм

Комисията по ревизията засега звучи като предизборна кампания, но резултатите ще покажат какво е. Това заяви в ефира на „Още от деня“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Процесите трябва да се доведат докрай. Това е прокуратура, разследване и обвинителен акт“, добави тя.

Част от изнесената информация беше потресаваща. Единственият институционален начин е да се произнесат органите“, заяви социалистката.

Тя бе запитана дали кадри на БСП ще участват в служебното правителство:

„Утре ще разберете дали ще има наши министри в кабинета на Румен Радев. Ще почакате и ще видите. Това е право на президента да си обяви служебния кабинет, не мое“, заяви тя.

По думите ѝ Радев е последователен и като каже нещо го прави. Тя коментира и защо партията ѝ е решила да върне мандата за съставяне на правителство:

„Много внимателно обсъдихме всички варианти, които са добри за България. Ако бяхме взели мандата, означаваше да укрепим управлението на Борисов. Първият вариант беше да го вземем, да бавим и да правим консултации. От трите нови партии казаха, че няма да ни подкрепят предварително и този ход бе обречен“, каза тя.

Според нея, ако левицата бе задържала мандата, Борисов щеше да продължи да управлява.

„При вторият вариант правим правителство и го внасяме в парламента – новите партии нямаше да го подкрепят. Все пак имаше сериозен риск такъв кабинет да бъде подкрепен от ГЕРБ и това значеше, че той ще е в техните ръце като мнозинство“, уточни лидерката на социалистите.

„Затова решихме бързо и честно на хората, че с 43-ма депутати няма какво да направим и да върнем мандата. Шансът беше във втория мандат и Слави Трифонов трябваше да го реализира. Ние заявихме принципната си подкрепа“, заяви Нинова.

Тя призна, че се надява в следващия парламент да се тушират емоциите и да надделее разума: „Трети избори биха натежали на хората“, добави социалистката.

„Важно е да се изведе за какво партиите трябва да си говорят. И в този парламент тяснопартиен интерес и его не дадоха да постигнем съгласие по някои теми“, заяви Нинова и добави, че БСП е остров на стабилност, последователност и разум.

Тя призова Слави да каже сам на милионите пенсионери, че вдигането на пенсиите им е популизъм.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената