Home » България » Нова рокада: Махнаха и шефа на разузнаването, криел тайни от президента

Нова рокада: Махнаха и шефа на разузнаването, криел тайни от президента

Сподели новината

На негово място е назначен Антоан Гечев

Правителството предложи на президента Румен Радев да освободи и шефа на разузнаването Атанас Атанасов, обяви говорителят на кабинета Антон Кутев.

За нов началник на Държавна агенция „Разузнаване“ се предлага Антоан Гечев, който бил кадрови разузнавач, пише вестник 24 часа.

Атанасов е нарушавал принципа за политическа неутралност на службата, обяви Кутев. Освен това досегашният шеф на разузнаването не е давал пълната информация на президента Радев, разясни говорителят на кабинета. По закон докладите до премиера, президента ш шефа на НС трябва да са еднакви, добави Кутев.

С мотиви нарушена политическа неутралност преди седмици би сменен и шефът на ДАНС.

В агенция национална сигурност пък е назначен нов зам-шеф на мястото на уволнения през май Недялко Недялков. Мандатът ще довърши Станислав Станчев.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената