Home » България » Общинарите Димитър Шалъфов и Антон Хекимян се скараха за комисиите

Общинарите Димитър Шалъфов и Антон Хекимян се скараха за комисиите

Сподели новината

От втория опит общинските съветници в София избраха състава и разпределението на комисиите в „столичния парламент“. До повторното гласуване се стигна, след като областният управител върна решението на предишното заседание. Този път обаче отново не липсваше напрежение.

След заседанието вчера стана ясно, че водещи в Столичния общински съвет ще са групите на ГЕРБ и БСП, тъй като те ще ръководят едни от най-ключовите комисии – тези на финансите, икономиката, образованието, здравеопазването и транспорта.

При прегласуването стана ясно, че има само една промяна и тя отново е в полза на ГЕРБ – Комисията за противодействие на корупцията бе оглавена от Антон Хекимян.

Разпределението на местата създаде проблем в коалицията „Обединени за София“.

„Не мисля, че са не надиграли. Нашето несъгласие с доклада на Карлос Контрера беше изразено още на предходното заседание. Точно по тази причина ние бяхме входирали собствено предложение. Г-н Бонев защити това наше предложение на заседанието вчера. Ние го предложихме на гласуване и се видя за пореден път оформилото се ново мнозинство“, коментира Димитър Шалъфов пред БТВ.

Според него „това е политиката“. Той честити на колегите си новото мнозинство, в което участват ГЕРБ, БСП, „Синя София“ и отцепниците от „Възраждане“. „Ние сме 23 и сме монолитна група – фактор, който няма как да се заобиколи. Така че занапред ще следим как ще гласува СОС и ще бъдем коректив“, допълни Шалъфов.

„Г-н Шалъфов усилено твърди, че тяхната група е монолитна. Ние вчера видяхме официалното пропукване, защото до този момент всичко беше скрито-покрито. Между другото г-н Шалъфов е един от председателите на комисии в СОС и е редно да го попитаме, защо не послуша техния председател на групата – Борис Бонев, а сега обяснява, че групата им била монолитна“, каза от своя страна Антон Хекимян.

Той поясни, че ПП-ДБ-СС имат две комисии и ний нищо не им е взел. Според него това са хората, които са бягали от отговорност както при предходното, така и при вчерашното заседание. „Т4е се отказваха от комисиите и си правеха самоотводи“, категоричен бе Хекимян.

Димитър Шалъфов го провокира с това, че „явно г-н Хекимян не може да излезе от амплоато си на журналист“, а той му отвърна, че го пита като общински съветник, а не като журналист.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар