Home » България » Общо 48 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са загинали

Общо 48 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са загинали

Сподели новината

Общо 48 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, двама души са загинали, а един е пострадал, съобщиха на сайта си от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) – МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Противопожарните звена се реагирали на 78 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които осем – в жилищни сгради; един – в транспортно средство; един – в съоръжения на открито.

Без нанесени материални щети са 35 пожара, от които девет – в сухи треви, горска постеля и храсти; 18 – в отпадъци; пет – в готварски уреди и комини.

Извършени са 23 спасителни дейности и помощни операции, от които пет са при катастрофи в транспортни средства; 17 – като техническа помощ.

Регистрирани са и седем лъжливи повиквания.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар