Home » България » Отстраненият шеф на ДАР зарева. Причината за уволнението му била „дългата ръка на Кремъл“

Отстраненият шеф на ДАР зарева. Причината за уволнението му била „дългата ръка на Кремъл“

Служебното правителство се грижи всеки ден да дава хляб, кръв и зрелища. Разбира се използвам думата ”кръв” метафорично. Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл. Отстраняването ми е свързано и с координирани действия с един известен бизнесмен, който може да е един от пръстите на ръката на Кремъл, но това не е моя работа.

За това се оплака пред журналисти вече бившият шеф на ДАР Атанас Атанасов, веднага след новината за отстраняването му. Оплакването на вече отстранени шефове на служби вече стана традиция. По думите на Атанасов всички вече бивши шефове на служби досега били отстранени несправедливо.

Според него имало индикации за диктатура и ставало реално смесване между различните власти и институции.

„Явно ползването на конституционното право за отпуск се възприема като уронване на престижа. Имах възможност да обясня причините за моя отпуск, които са дълбоко лични и семейни. Нека държавните служители внимават, когато ползват такъв“, обясни досегашният началник на Държавна агенция „Разузнаване“.

„От 27 години работя за България. Правителството на Борисов беше поредното. Съжалявам студентите на човека със синия поглед, съжалявам, че е преподавател по право. Призовавам ви да се интересувате от темата за руските шпиони. Тя е причината за смяната на ръководните постове напоследък. Не страдам от никакви комплекси, работил съм през цялото време за страната и родината“, категоричен бе Атанасов.

От думите му стана ясно, че ще поиска Конституционният съд да се произнесе за уволнението му. Той се закани, че ако съдът отсъди, че е неправомерно, може да се стигне до процедура по импийчмънт на президента Румен Радев.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената