Home » България » От „Възраждане“ ще настояват за максимално бързи и максимално крути мерки, и за задържането на Атанас Атанасов

От „Възраждане“ ще настояват за максимално бързи и максимално крути мерки, и за задържането на Атанас Атанасов

Сподели новината

За изслушване на директора на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев настояват от парламентарната група на „Възраждане“. Това обяви на брифинг в парламента председателят на парламентарната група и лидер на партията Костадин Костадинов, предава БНТ.

Той посочи, че парламентарната му група вече е внесла в деловодството на парламента такова предложение.

Костадинов обясни, че изслушването е във връзка с опит от страна на Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за вмешателство и вербуване на хора във военното разузнаване и в службите, което по думите на Костадинов „представлява опит за държавна измяна и престъпление“.

Костадин Костадинов заяви, че от „Възраждане“ настояват това да бъде първа точка от програмата за работа на парламента следващата сряда.

„Очевидно е, че става въпрос за много сериозен удар върху държавността и много сериозно посегателство върху фундамента на една държава, а именно националната сигурност. Много пъти сме казвали, че ПП-ДБ представляват тежка заплаха за националната сигурност“, каза Костадинов.

Той посочи, че от „Възраждане“ ще настояват за максимално бързи и максимално крути мерки и за задържането на Атанас Атанасов.

На 27 март Атанас Атанасов съобщи в ефира на БНТ, че по няколко канала от народни представители от ГЕРБ и ДПС е бил сигнализиран за това че от военното разузнаване в прокуратурата е била изпратена преписка. По думите му в преписката имало обвинения за това че с колеги е обсъждал конкретни промени в службите за сигурност.

Поставете оценка:
3.9

Оценка 3.9 от 21 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар