Home » България » От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?

От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?

От ГЕРБ разкритикуваха остро рокадите на служебното правителство с мотива, че нормалният ритъм на работа се разрушава и декларираха, че ще следят ситуацията с финансите на държавата.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев заяви на пресконференция, че наследникът му Асен Василев е „станал маша за постигане на целите на други хора“.

Освен това Ананиев обяви, че в първия служебен кабинет президентът Румен Радев е поискал лично от него същото – освобождаване на шефовете на приходните агенции и да увеличи с 300 млн. лева бюджета на МО. Той обаче не се поддал на този натиск.

По думите му това желание на Радев довело до силно напрежение в работата, което се отразило и на резултатите им.

„Трябваха ми месец и половина-два, за да върна самочувствието на тези хора и да върнем приходите в онзи темп, в никакъв случай не трябва да допускаме това напрежение сега, защото се намираме в кризисна година“, подчерта Ананиев.

Той опроверга да има намаление на приходите и съобщи още, че от ГЕРБ поемат ангажимент да следят ситуацията с финансите на държавата.

От партията подчертаха, че имаме служебно правителство, което не носи политическа отговорност, защото е назначено и няма парламент, пред който да се отчита.

И попитаха – с какво смяната на шефовете на приходните агенции ще допринесе за честността на вота, като заподозряха, че назначенията имат връзка с бизнесмена Васил Божков и неговата партия.

Сред зададените на брифинга от Тома Биков въпроси бяха бил ли е новият шеф на НАП в Дубай през последните години и „кой е вкарал в МВР учредителка на партията на Васил Божков“.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че партията не понася щети от тези действия и не става дума за „бият нашите“, защото освободените не са членове или симпатизанти на ГЕРБ.

Всеки има право да си подбира екип, с който да работи. Съществени са два въпроса – всички тези нови кадрови попадения чие предложение са, защото не са се появили от нищото, и кой ще носи отговорност за техните действия, заяви той.

Дончев каза още, че може поименно да изброи колко хора е освободил в администрацията и че подобни „екзотични мероприятия“ са обречени на неуспех.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената