in

Падение: Депутат на ГЕРБ използва детска смърт за политически цели

1d4ca3b94 cholakov bgnes

За висок морал или по-скоро за неговата липса заговори от парламентарната трибуна депутат от ГЕРБ. Спомена убитото в началото на тази седмица дете на пешеходна пътека, което бе пометено от полицай. В една нормална държава, започна Радомир Чолаков, веднага щели да се случат две неща – вътрешният министър да подаде оставка и до две седмици да приключи делото.

Да използваш детска смърт, за да трупаш политически дивиденти и да подплатиш своята теза, е грозно. Става дума за 8-годишно дете, убито докато пресича на пешеходна пътека. Моралното падение е факт. Нека припомним на господин Радомир Чолаков, че ГЕРБ и вождът на партията Бойко Борисов управляваха тази ненормална държава 12 години. Не са на власт от едва няколко месеца. 

Много полицаи се самозабравиха през годините. Възприемаха се като недосегаеми от закона. И как иначе – техен пример са ония по високите етажи, които превърнаха силата на правото в право на силата, превърнаха органите в свои бухалки и върховенството на закона в избирателно приложимо.

Виновният полицай, убил със служебна кола 8-годишно дете на пешеходна пътека в Пазарджишко, бе пуснат под парична гаранция от 5 хиляди лева. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. От Министерството на вътрешните работи обясниха, че ще се действа с цялата строгост на закона. 

Политическото лицемерие и моралното падение на ГЕРБ винаги ме е изненадвало. Нима господин Радомир Чолаков не си спомня как през февруари тази година парламентът отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов и Фандъкова за смъртта на 16-годишното момче, убито от токов удар от шахта докато пресича столичен булевард? 

Нима господин Чолаков не си спомня призива на собствената си колежка Цвета Караянчева, която помоли да не се прави евтин пиар от една детска смърт? Не било редно да се извличат политически дивиденти от подобни инциденти, обяви Караянчева преди няколко месеца. 

Това обаче няма значение.

“ПП ГЕРБ ще си служи от тук нататък със силата на правото. Благодаря”, завърши пламенното си изявление от парламентарната трибуна Радомир Чолаков.

Аз искам да завърша с няколко въпроса, обаче. Като например – защо от тук нататък? Нима досега е било инак? Нима направихте неволно самопризнание за квинтесенцията на управлението на ГЕРБ и Борисов, господин Чолаков? Точно както съвсем наскоро Георг Георгиев от ГЕРБ в опита си да обвини опозицията и протестните партии призна, че един корупционен модел се заменял с друг.

Дяволът е в детайлите.

Джесика Вълчева

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

3bb78a234 gulabova

Д-р Гълъбова: Жална ни майка. Тези марокански скакалци са ни управлявали и още правят закони

98e43521f andrey jivkov fb

Освободено е ръководството на енергийния холдинг