in

Петър Илиев: Категорично не приемам становището на Етичната комисия, за което научих от медиите

Вчера Етичната комисия на Софийския университет след проверка разкри, че предложеният министър на вътрешните работи в проектокабинета на “Има такъв народ” по време на 46 -ото Народно събрание Петър Илиев е плагиатски от дисертацията “Парламентарен контрол” от доц. Проф. Наталия Киселова в книгата си „Компетентност на Народното събрание“. Илиев коментира позицията на комисията с общо 3 публикации в Twitter.

Ето какво написа той в своите три публикации:

1. “Категорично не приемам становището на Етичната комисия, за което научих от медиите. То нарушава Правилника на СУ и поне два закона. Видно е, че комисията се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично, а оттам и да уязви ПП ИТН, от която бях издигнат.”, 

2. “Днес в медиите стана ясно, че в комисията на ключова позиция има човек, който е бил учредител и кандидат за депутат от ПП “Да, България”. Доколко това е повлияло на решението, оставям на вашата преценка!”, 

3. “Оруеловата “1984” се е пренесла през 2021 г. в Храма на науката, като инструмент за отстраняване на неудобни учени и преподаватели. Дали политическата и “чрезвичайна” целесъобразност не е започнала по болшевишко-комисарски начин да господства над върховенството на закона?”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

2112548138

Костадинов: Очакват ме поредните дни на сблъсък с престъпната прокуратура

991 ratio bojko borisov 1

Татяна Кристи: Външният вид на борисов от ден на ден е по-плашещ