in

Пламен Димитров: Борисов само изглежда много щедър

thumb 768x0 thumb 768x0 thumb 910x0 Plamen Dimitrov 1

Привидно Борисов изглежда, че е финансирал щедро на финала на мандата си. Нека погледнем обаче числата. За мерките са отделени някъде около 6-7% от нашия брутен вътрешен продукт за 2019 година. Средното ниво в Европейския съюз е два пъти повече. Полша, например, е дала 13% от своя БВП за миналата година за подкрепа на бизнеси, домакинства, медицинския сектор, цялата палитра.

Това каза пред БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от Фрог нюз.

„Привидно изглежда, че мерките са ефектни и много щедри. Ако погледнем обаче размерът, който се плаща, спрямо нашия БВП на глава от населението излиза, че сме пак някъде най-назад. Само Румъния е след нас. Тоест нашите мерки хич не са щедри“, добави той.

Според него подкрепата за бизнеса трябва да продължи. „Целият туризъм към момента, макар и да се възстановява спрямо 2020 година, е на не повече от 40-50% от 2019 година като заявки за заетост и т.н. Градският транспорт пострада много миналата година и през тази година.

Има сектори 4-5 , които продължават да изпитват крещяща нужда от подкрепа и за тях тази мярка 60/40, модифицирана в един друг вариант, както ние предлагаме с бизнеса, т.е 75% да бъдат подкрепени от брутното ми възнаграждение, когато не работя“, уточни Димитров.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

aleksandyr nenkov

Ненков: Капиталът на ББР не е от данъкоплатците

Image 6434698 500 0

Ноев: Насърчавам честните хора в службите да говорят за извращенията, извършвани под ръководството на Бойко Борисов