Home » България » Плугчиева: През последните 9 месеца станахме заложници на политически фарс

Плугчиева: През последните 9 месеца станахме заложници на политически фарс

Сподели новината

„През последните 9 месеца станахме заложници на политически фарс, без да имаме възможност да напуснем залата. Тази кампания се очаква да бъде пинг-понг размяна на вина. Тъй като няма резултати, с които да се похвалят, остава алтернативата да има нападки и прехвърляне на отговорността за неуспехите“. Това коментира бившият вицепремиер по европейските фондове в правителството на Сергей Станишев Меглена Плугчиева, цитирана от днес.бг.

По думите ѝ управляващите са преминати всякакви граници – и морални, и законови. Тя призова като общество да не се примиряваме с „тази ненормалност, която тече в политическия живот“.

„Бизнесът твърди, че инвестициите са на дъното, икономическият климат е влошен. Пораженията и вредите, които бяха нанесени в отделни политики, са големи и те трябва да бъдат поправени. Асен Василев е един от хората, които нанесе проблеми на държавата – посегна на Държавния поземлен фонд, за да попълни бюджета, а сега има ново посегателство върху горите. Това е безценен ресурс, който расте 100-150 години и едва тогава може да се сече. Вместо да залесяваме, да опазваме, Асен Василев предлага държавните горски предприятия да бъдат превърнати в еднолични акционерни дружества, което означава, че са заплашени от фалит и ликвидация, а водеща ще бъде печалбата. Всичко се върти около парите“, каза Плугчиева.

Според нея не бива да се примиряваме и да смятаме, че нищо няма да се промени. Тя е на мнение, че на предстоящите избори ще има по-висока избирателна активност и добави, че очаква опозицията да събере по-висок процент от гласовете.

Поставете оценка:
3.2

Оценка 3.2 от 9 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар