Home » България » Политолог: “Продължаваме Промяната” са популисти без позиция
d0bfd0bed0bbd0b8d182d0bed0bbd0bed0b3 d0bfd180d0bed0b4d18ad0bbd0b6d0b0d0b2d0b0d0bcd0b5 d0bfd180d0bed0bcd18fd0bdd0b0d182d0b0 d181d0b0 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Политолог: "Продължаваме Промяната" са популисти без позиция

Политолог: “Продължаваме Промяната” са популисти без позиция

“Войната се води между Украйна и Русия, тя не е наша. Защо трябва да се определим, утре войната ще свърши, а ние още ще сме съседи с двете страни и трябва да играем балансирано. Ние не сме за никой, само за България”. Това заяви за “Твоят ден” по NOVA NEWS социологът Кольо Колев.

По думите му казуса с Украйна води до дилема в обществото. “Възможно е да има сътресение в коалицията заради разногласията за въоръжаването на Украйна, БСП и без това направи крачки към своето обезличаване, това ще е последния пирон в ковчега. Никой не е заинтресован от предсрочни избори, но може и да се случат”, посочи той. И уточни, че идва време на сериозни турболенции в икономиката.

От своя страна политологът доц. Стойчо Стойчев смята, че има цивилизационен разлом в коалицията. “Продължаваме Промяната” са популисти без позиция. Трябва да се вземат решения, дори когато ще те лишат от голяма част от своя електорат. Популизмът продължава да е предизборна стратегия”, подчерта той. И допълни, че подпомагането с муниции Украйна не значи присъединяване към войната. “Не се показва ново начало в управлението на публичните финанси, нито при Борисов, нито сега”, отбеляза Стойчев.

Поставете оценка:

1.5

Оценка 1.5 от 11 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-03-30

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Икономисти: Влизането в еврозоната сега ще създаде повече проблеми, отколкото ползи

“Аз съм “за” еврото, когато сме готови. Сега считам, че не сме готови и по-скоро ...