Home » България » Поптодорова: Има основания за КСНС за Северна Македония
d0bfd0bed0bfd182d0bed0b4d0bed180d0bed0b2d0b0 d0b8d0bcd0b0 d0bed181d0bdd0bed0b2d0b0d0bdd0b8d18f d0b7d0b0 d0bad181d0bdd181 d0b7d0b0 d181 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Поптодорова: Има основания за КСНС за Северна Македония

Поптодорова: Има основания за КСНС за Северна Македония

Има основания премиерът Кирил Петков да поиска президентът Румен Радев да свика Констултативен съвет по национална сигурност (КСНС) по темата за Република Северна Македония. Това мнение изрази вицепрезидентът на Атлантическия клуб и бивш посланик на България в САЩ Елена Поптодорова пред БНТ.

Тя запита така ли ще се махне езикът на омразата, когато се протестира на улицата с думите, че Македония е наша. Няма как да бъде променен езикът на омразата между двете държави, ако това нещо продължава да ходи по улиците и до подклажда напрежението между футболните отбори на политическия терен, изтъкна експертът. Сега вече се бият политиците и това е огромна грешка, предупреди Поптодорова.

Поптодорова е обезпокоена защо не се свиква КСНС заради Русия и заради войната в Украйна.

“Ако Румен Радев откаже КСНС го поставя в неблагоприятно положение с политическите партии, при положение, че държавният глава трябва да говори с тях”, коментира Поптодорова.

От своя страна експертът по международна сигурност Боян Чуков заяви, че вероятността президентът да откаже да свика КСНС е голяма. Ние сме в период, в който започва да мирише на предсрочни избори. Коя политическа партия ще приеме да реши въпроса с Република Северна Македония силово. Няма партия, която ще промени позицията си и след това ще се яви на избори, като резултатите ще бъдат катастрофални за тях, посочи Чуков.

Според него колкото повече населението стои на позицията си, толкова повече защитава националния интерес.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-22

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Петков: На хората не им трябват политици, които да им говорят по телевизора, а отзад да ги крадат

“Винаги сме били с ясна програма и с ясни принципи, които следваме. Крайната цел е ...