Home » България » Празници, делници, незаконната сеч на гори в България не спира

Празници, делници, незаконната сеч на гори в България не спира

Сподели новината

Незаконна сеч на многовековна гора в Етрополския Балкан е заснета случайно, съобщи Нова телевизия. На клиповете се вижда камион без регистрационни номера, натоварен с немаркирани дърва. Товарният автомобил е и без задължителното gps устройство, което се следи от горските в реално време.

„Сечта е абсолютно незаконна. Беше ми сигнализирано на 24 декември. Става въпрос за 97 кубика”, каза в ефира на „Здравей, България” Иван Иванов, директор на ДГС „Етрополе“.

„Намесихме се на 28 декември след подаден сигнал на 112. Веднага започна проверка. Установихме, че има незаконно сеч в частната гора, която е констатирана от служителите на стопанството. В първия работен ден след празниците е подаден писмен сигнал и до районната прокуратура. Предстои да задържим дървесината”, обясни директорът на Регионална дирекция по горите – София Николай Николов.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар