Home » България » Пребити с тояги след забележка за хвърлени бомбички

Пребити с тояги след забележка за хвърлени бомбички

Сподели новината

След забележка за хвърлени бомбички, двама души са пребити с тояги в Бургас. Напрежението в един от кварталите на града е напът да ескалира, заради прииждащи от сливенски села безработни семейства, живеещи в незаконни биваци.

В сряда вечерта Димитър Михов и баща му са нападнати пред сградата, в която се помещава тяхната фирма. Това става след отправена забележка за хвърлени бомбички.

„Свършихме работа и отвърнахме да си ходим. В момента, в който излязохме от работилницата, чухме, че гърмят бомбички в непосредствена близост до нас. Това се прави с идеята да уплашат кучетата, за да могат да влязат спокойно през нощта, за да крадат“, разказа Димитър Михов.

Двамата мъже им направили забележка и ги подгонили. Малко по-късно обаче напрежението ескалирало. Безработните мъже от сливенските села нападнали 70-годишния баща на Димитър. Общо те били около 20 души, като четирима носели тояги.

Димитър е с гипсирана ръка, а баща му – със спукано ребро вследствие на ударите в гърба.

„След получаването на сигнала, веднага е сформиран екип и в рамките на един-два часа са задържани седем лица. След проведените разпити е установена съпричастността на определено лице към извършеното престъпление. Образувано е досъдебно производство“, обясни Живко Манолов, началник на Второ РУ на МВР.

„Наблизо има пунктове за скрап и съм ставал свидетел как тези хора предават там крадени вещи. Лично проследих едно от тези лица. Влязох в пункта и попитах как може лице без никакви документи да предава метали. Мъжът от ромски произход си взе климатика и изчезна в неизвестна посока“, заяви Марин Михов.

Хората настояват органите на реда да влязат в ролята си и хората да бъдат изведени от района. От друга страна те призовават собствениците на имоти в индустриалната зона да сложат огради и да не позволяват на безработните роми да се самонастаняват там.

Прокуратурата трябва да прецени дали установеното лице ще бъде задържано или не.

Поставете оценка:
3.3

Оценка 3.3 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар