Home » България » Преброяването на гласовете и попълването на изборните протоколи ще се излъчват онлайн

Преброяването на гласовете и попълването на изборните протоколи ще се излъчват онлайн

БНР съобщи, че депутатите са приели възможността да обжалват решението на ЦИК в рамките на три дни след подаване от съответния административен съд. Според приетия текст съдът разгледа жалбата късно снощи и взе решение в рамките на три дни и може да обжалва решението на съда пред Върховния административен съд.

Преброяването на гласовете от комисиите и попълването на изборните протоколи ще се излъчват онлайн. Редът и условията за видеонаблюдение ще бъдат определени от ЦИК, а техническите условия ще бъдат разпределени на Министерската конференция.

Отхвърлено беше и предложението за въвеждане на експериментално дистанционно електронно гласуване на президентските избори. Жителите на село от 100 души ще могат да избират кмет. Досега ограничението беше ограничено до населени места с население над 350 души.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената