in

Преброяването на гласовете и попълването на изборните протоколи ще се излъчват онлайн

БНР съобщи, че депутатите са приели възможността да обжалват решението на ЦИК в рамките на три дни след подаване от съответния административен съд. Според приетия текст съдът разгледа жалбата късно снощи и взе решение в рамките на три дни и може да обжалва решението на съда пред Върховния административен съд.

Преброяването на гласовете от комисиите и попълването на изборните протоколи ще се излъчват онлайн. Редът и условията за видеонаблюдение ще бъдат определени от ЦИК, а техническите условия ще бъдат разпределени на Министерската конференция.

Отхвърлено беше и предложението за въвеждане на експериментално дистанционно електронно гласуване на президентските избори. Жителите на село от 100 души ще могат да избират кмет. Досега ограничението беше ограничено до населени места с население над 350 души.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

384x216 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Антоанета Стефанова-Връщането на мандата, връчен ми от Президента на Републиката Румен Радев, беше логичен и неизбежен ход.

Антоанета Стефанова-Връщането на мандата, връчен ми от Президента на Републиката Румен Радев, беше логичен и неизбежен ход.

be5642309cf3b0bd62a9d75e28ba3b62 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Васил Тончев: БСП и ДПС ще се покачат леко при следващото гласуване.

Васил Тончев: БСП и ДПС ще се покачат леко при следващото гласуване.