in

Президентски мераци: Кой се е запътил към креслото на „Дондуков“ 2?

Въпреки че кандидатите, които ще се впуснат в битка за „Дондуков“ 2 не са ясни, спекулациите за президентски мераци текат с пълна сила. Имената на настоящи и бивши президенти, ММА бойци, бивши дансаджии се спрягат за президентското кресло.

Още в началото на февруари настоящият държавен глава Румен Радев обяви, че ще се кандидатира за втори мандат.

От тогава настоящият президент получи подкрепа от „Има такъв народ“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и „БСП за България“. Днес обаче лидерът на левицата уточни, че Радев не е окончателният кандидат, който ще подкрепят. Предстояли още обсъждания.

„Това не е новина, Националният съвет подкрепя Радев, но ние ще направим и номинации, както по местни структури си вървят“, заяви Корнелия Нинова.

За ГЕРБ-СДС е ясно, че лидерът им Бойко Борисов няма да застане срещу Радев на 14 ноември. Момчето за всичко Даниел Митов също няма да мери сили с настоящия държавен глава. От партията на бившия премиер засега мислят върху профила на кандидата и не са стигнали до конкретно име, въпреки че се завъртя това на Петър Стоянов.

„От само себе си той се обсъжда, защото това в един изключително авторитетен човек и може би най-успешният президент. Но по никакъв начин ние все още не сме стигнали до този разговор. Той тепърва предстои да се води“, каза Тома Биков.

Реакцията на Петър Стоянов не закъсня: „Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент“.

Към момента ситуацията с повечето президентски двойки остава неясна. От „Демократична България“ например обсъждат всички възможни варианти, а от ДПС на този етап запазват мълчание.

Любопитни заявки за президент са тези на председателя на федерацията по ММА Станислав Недков – Стъки, председателката на сдружение „Азбукари“ Цвета Кирилова, както и на бившият служител на ДАНС Росен Миленов. Към президентското кресло се е запътил и проф. Александър Томов.

„Ние имаме доктрина с проф. Лъчезар Аврамов за излизане от кризата и за превръщането на България в една перспективна регионална икономическа и социална сила“, заяви проф. Томов.

Крайният срок, в който партиите и коалициите трябва да подадат в ЦИК документи за надпреварата е 29 септември, а срокът за инициативните комитети е 4 октомври.

фрог Нюз

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

received 557062558677941 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Петя Трендафилова: Клоуна Росен Плевнелиев тръгнал да говори срещу Президента Радев

Петя Трендафилова: Клоуна Росен Плевнелиев тръгнал да говори срещу Президента Радев

5e79f38a5 dogan ge2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - В парламента се готвят да изслушат Ахмед Доган и Бойко Рашков в комисията „Росенец“

В парламента се готвят да изслушат Ахмед Доган и Бойко Рашков в комисията „Росенец“