Home » България » Президентът връчва днес втория мандат на ИТН

Президентът връчва днес втория мандат на ИТН

Президентът ще предаде втори мандат на „има такъв народ“ днес. Изявлението на правителството на държавния глава Румен Радев ясно показа това. Това ще се проведе на Дондуков 2 в 09.00 часа днес на 28 април 2021 г. Радев ще предаде задачата за създаване на правителството на кандидата за министър-председател, който е номиниран от втората по големина парламентарна група на 45-ото Народно събрание.

Всъщност преди един ден беше ясно, че ИТН номинира шахматистката Антоанета Стефанова за министър-председател, която обаче след като получи мандата за кабинет, веднага ще го върне. Това предизвика осъждане от всички партии в Народното събрание, че ИТН и Слави Трифонов избягват отговорността.

В резултат той се появи на живо във Facebook, отричайки критиките и обяснявайки, че тъй като нямаме необходимия брой членове на Конгреса и необходимите партньори за изграждането , те не могат да формират стабилен кабинет.

От 1den.bg

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената