in

Президентът връчва днес втория мандат на ИТН

Президентът ще предаде втори мандат на “има такъв народ” днес. Изявлението на правителството на държавния глава Румен Радев ясно показа това. Това ще се проведе на Дондуков 2 в 09.00 часа днес на 28 април 2021 г. Радев ще предаде задачата за създаване на правителството на кандидата за министър-председател, който е номиниран от втората по големина парламентарна група на 45-ото Народно събрание.

Всъщност преди един ден беше ясно, че ИТН номинира шахматистката Антоанета Стефанова за министър-председател, която обаче след като получи мандата за кабинет, веднага ще го върне. Това предизвика осъждане от всички партии в Народното събрание, че ИТН и Слави Трифонов избягват отговорността.

В резултат той се появи на живо във Facebook, отричайки критиките и обяснявайки, че тъй като нямаме необходимия брой членове на Конгреса и необходимите партньори за изграждането , те не могат да формират стабилен кабинет.

От 1den.bg

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

Image 8750956 126 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Димитър Главчев: „Има такъв народ“ подведе избирателите.

Димитър Главчев: „Има такъв народ“ подведе избирателите.

FB IMG 1619620114039 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - ТЕЗАТА ЧЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ Е ПОДВЕЛ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, ПУСНАТА ОТ БОРИСОВ

ТЕЗАТА ЧЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ Е ПОДВЕЛ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, ПУСНАТА ОТ БОРИСОВ