in

Президентът открива фестивал

59fafd9a5f7344b68033c3f8477f2611

На 25 юни, петък, Разград е домакин на 11-тото издание на Националния пътуващ детски фестивал „Като звездите“ за деца в неравностойно положение.

Фестивалът се провежда всяка година в различни населени места от страната, предава Кис 13. Организира го Сдружение с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“ гр. Варна с председател Ирена Анастасова. Тазгодишното издание се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. Очаква се държавният глава лично да открие събитието и да приветства участниците.

Във фестивала с музикални изпълнения ще участват 250 деца от цялата страна, от различни социални и образователни институции от София, Велико Търново, Благоевград, Търговище, Шумен, Силистра, Павликени, Брезово, Ботевград и други. Разград ще бъде представен от потребители на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ и Комплекс от центрове за деца без увреждания, както и от изпълнители от класа по поп пеене в ЦПЛР ЦРД-Разград и момичетата от Градски мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД-Разград.

Фестивалът няма конкурсен характер. Сред целите му е повишаване степента на социална адаптивност на децата в неравностойно положение, както и преодоляване чувството на изолираност от обществото и привличане на общественото внимание към заложбите и таланта на децата, лишени от родителска грижа

Откриването на фестивала е насрочено за 12:00 часа на 25 юни, на площад „Независимост“ пред Общинския културен център, там ще са и концертните изяви на участниците.

Фестивалът е еднодневен, след представянето си участниците получават грамоти и сувенири, които са осигурени с финансовата подкрепа на редица фирми от Разград.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

215e6efbb donceva2

Татяна Дончева: Нашествието на ”калинки” трябва да бъде премахнато

d9432e7e7 nedzhmi ali

Кой ще е новия лидер в ДПС или скритият коз на Доган ?!