in

Президентът Радев защити съветника си Узунов в отговор на писмото на Диков

Президентът Румен Радев изпрати открито писмо в отговор на отправен коментар на Сашо Диков. В него държавният глава защити своя съветник Пламен Узунов, като посочи, че изнесените данни са манипулативни. Въпреки това, пишат от президентската администрация, са сезирани компетентните органи. Вижте какво пишат още от прессекретариата на държавния глава:

Позиция

Уважаеми г-н Диков,

В отговор на въпросите във Вашето отворено писмо може да цитирате следната позиция на прессекретариата на държавния глава:

1. Манипулативните внушения по отношение на секретаря по правни въпроси и антикорупция вече бяха публично опровергани с публикуваните видеозаписи, разкриващи личния характер на неговата среща в столичен ресторант. Наказването на невинен човек и отстраняването му от работа в резултат на клевета не е в интерес нито на президентската институция, нито на обществото. Изгода от легитимацията на този сценарий биха извлекли единствено неговите автори.

2. Следва да имате предвид, че президентът е поверил кадровата политика на изпълнителната власт на Министерския съвет и на министрите в техните ресорни области и високо цени усилията им за възстановяване на държавността в труден за страната момент. Цялостна оценка за работата на служебните министри държавният глава ще даде след края на мандата на правителството.

3. Прозрачността в имущественото състояние и доходите на висшите магистрати и заемащите висши държавни длъжности е неотменим принцип на правовата държава и неговото нарушаване следва да води до санкции. Затова, както Ви е известно, Администрацията на президента неколкократно е отправяла запитвания до отговорните институции по повод изнесената информация за недекларирани банкови сметки в чужбина от 27 магистрати и 11 души, заемащи висши държавни длъжности. Като взема повод от писмото Ви, това е поредният случай, в който президентската институция изисква осветляване на случая, като е сезирала компетентните служби.

Коментара на Сашо Диков можете да се припомните тук.

Фрог Нюз

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

fb028db66 ivailo dermendjiev eurocom - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Зам.- министър Дерменджиев: Решенията на повечето проблеми в правосъдието изостават с около 3-4 години

Зам.- министър Дерменджиев: Решенията на повечето проблеми в правосъдието изостават с около 3-4 години

860fc7db8 ivancheva eurocom - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Иванчева: Никога не съм си мислела, че ще бъда осъдена без доказателства и с вторичен свидетел

Иванчева: Никога не съм си мислела, че ще бъда осъдена без доказателства и с вторичен свидетел