Home » България » Президентът Румен Радев представя България на среща на върха в Брюксел

Президентът Румен Радев представя България на среща на върха в Брюксел

Президентът Румен Радев ще представи България на двудневна среща на върха в Брюксел, започваща този следобед. Основните теми – COVID-19, миграционна политика, както и горещите отношения на Европа с Турция и Русия. Евролидерите ще обсъдят и плановете за възстановяване от пандемията.

В ранния следобед днес държавните и правителствени ръководители на 27-те ще започнат срещата си с изводите до този момент от епидемията. Връщането на свободното движение на граждани в Европа и координацията между държавите членки ще са в центъра на разговорите.

Също за днешния ден е предвидена и горещата тема миграция. Съветът вероятно настоятелно ще поиска предложения от Комисията за продължаване на споразумението с Турция.

Отново Турция и проблемите с правовата държа и човешките права ще бъдат в центъра на внимание и тази вечер, когато лидерите ще обсъждат външните отношения на Европа. Напрегнатите отношения с Русия също са точка от дневния ред.

Утре централната тема ще е рекордният план за възстановяване от епидемията и националните стратегии в тази посока.

Фрог Нюз

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената