Home » България » Президентът: Служебното правителство ще служи на България

Президентът: Служебното правителство ще служи на България

Сподели новината

„Служебното правителство, като всяко друго служебно правителство, ще служи на България – това е негов дълг и право по Конституция. Датата е 11 юли за изборите! Не мога да разпусна Народното събрание преди 11 май, защото, по Конституция, трябва да се спазят тези „ не повече от два месеца“.

Това заяви президентът Румен Радев в пещерското село Радилово, цитиран от БНР, където участва в тържество, посветено на 145-тата годишнина от Априлското въстание.

„Ако го разпусна в петък или в понеделник, както се настоява, означава, че изборите отиват на 4 юли, а Централната избирателна комисия не може да подготви изборите за 4 юли, защото няма да има време – тези 60 дни цикъл“, обясни президентът.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената