Home » България » Президентът ще удостои Детския радиохор на БНР с плакет „Св. св. Кирил и Методий“

Президентът ще удостои Детския радиохор на БНР с плакет „Св. св. Кирил и Методий“

Сподели новината

Президентът Румен Радев ще удостои днес Детския радиохор на БНР с плакет „Св. св. Кирил и Методий“.

Отличието е за изключителен принос към развитието и популяризирането на българското изкуство и култура и по повод 60-годишнината на Детския радиохор на БНР.

Събитията, посветени на годишнината, се провеждат под патронажа на държавния глава, посочва диригентът маестра Венеция Караманова:

„Много се радвам, че тази година влезнаха наши изпълнения в учебниците по пеене. В хора има деца от втори клас до завършване на своето средно образование. Над 160 пиеси в момента са в употреба за един сезон и половина. В нашия творчески лист попадат над 800 произведения, които са минали през гласовете на децата. Целият труд е, за да отидем на сцена и там на сцената трябва да кажем всичко, каквото искаме да кажем“.

Детският радиохор ще отпразнува своя юбилей на 30 юни в зала 1 на Националния дворец на културата от 19 часа под диригентството на Венеция Караманова, клавирен съпровод Светлана Ананиевска.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената