in

Премиерът Стефан Янев: Хората на площада дадоха оценката на Гешев

a2858d253 stefan yanev

Оценката за работата на Иван Гешев беше дадена от хората на площада миналата година и мисля, че тя не е променена. Хората искат да бъда възстановена справедливостта. В мотивите на министър Бойко Рашков има достатъчно данни, които дават достатъчно основание за искане на предсрочното му освобождаване… Но ВСС трябва да прецени правната тежест на аргументите, заяви премиерът Стефан Янев пред bTV.

По думите му, това искане е станало в края на мандата на служебния кабинет просто защото сега Рашков е станал готов с доклада си.

Правителството се справи с изборите, категоричен бе Янев. Той оцени високо работата на МВР. Според него българите са се справили с машинното гласуване, напук на критиците. Родният избирател е интелигентен, подчерта премиерът.


Той разкритикува партиите, че не са успели да отправят послания към избирателя. Затова е и ниската активност, смята премиерът.


Служебният премиер каза, че няма връзка между работата на правителството и резултата на партиите, специално на ГЕРБ. И похвали Бойко Рашков за битката с купените гласове. „Почти всички партии са участници в купуването на гласове“, посочи Янев.


Той нарече „опасно“ поведението на партиите след изборите, които си говорят чрез медиите. „Гражданите са изморени от избори и очакват стабилно правителство“, каза Янев на въпрос дали той може да е новият постоянен премиер.

„Чувството, че нещо не е наред в политическия диалог обърква и притеснява хората. те нямат усещането, че партиите и институциите работят в техен интерес. Това поведение е доста опасно от гледна точка на демократичния процес и на предвидимостта на политическите процеси“, смята премиерът.

„Има надежда, че ще бъде намерена формула за съставянето на кабинет, ако се обединят около приоритетите – съдебната система, помощта за бизнеса, демографската картина, здравеопазване, образование, помощ за възрастните хора – всичко това стои и чака“, каза Янев и заяви, че не е получавал покана да остане премиер и на редовен кабинет.

„Както в живота, така и в политиката няма невъзможни неща, важно е да има логика, да има приоритети, да има съмишленици“, добави той и отговори на въпроса дали би участвал в разговори за неговата кандидатура с: „Не на всяка цена“.

„По принцип е добре, когато се правят уволнения и назначения да се правят очи в очи.

Според мен не е правилно да става през медиите, но при такъв сигнал, Стойчо Кацаров няма друг избор“, обясни той отношението си към уволнението на проф. Асен Балтов и начина, по който е направено.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

f34f720e3 radev borisov23

Радев: Отдавна няма значение какво говори бившият премиер, всичко е в негова вреда

f085796ac baltov

Проф. Асен Балтов: Завеждам дела срещу министър Кацаров